Sanatına Sanat Katacak Hobi Setleri

Sanatına Sanat Katacak Hobi Setleri

Sayılarla boyama setleri, son dönemlerde adını sıklıkla duyduğumuz bir boyamadır. Boyamanın kolay bir şekilde yapılabilmesi için sayılar kullanılmaktadır. Bundan dolayı sayılarla boyama seti adı verilen bu boyama türü, yediden yetmişe herkes için uygundur. Sayılarla boyama setlerinin birçok çeşidi bulunmaktadır. 

Bu çeşitlerden bir tanesi de büyük boy sayılarla boyama setleridir. Bu setler, genellikle yetişkinler tarafından tercih edilmektedir. Daha çok dekorasyon amacı ile alınıp boyanırlar. Büyük boy sayılarla boyama setleri, daha sanatsal bir değere sahiptir. 

Özellikle sanata önem veren kişilerin çok fazla tercih ettikleri bir aktivitedir. Büyük boy sayılarla boyama setleri sayesinde hem güzel bir zaman geçirebilir hem de sanatsal faaliyetler yapabilirsiniz.

 

Büyük Boy Sayılarla Hobi Setleri Nedir?

Akrilik boyalarla yapılan boyama çeşidi olarak bilinir. Büyük boy sayılarla boyama setleri, sayıların kullanılarak boyanma işleminin yapıldığı bir aktivitedir. Daha çok sanat severlerin tercih ettikleri bir boyamadır. 

Hazır şekilde çizilen resmi sayılar yardımı ile boyayarak kendi tablonuzu yapabilirsiniz. Tuval üzerinde yazan sayıları, boyaların üzerinde yazan sayılarla eşleştirmeniz gerekir. Bu eşleştirme sonucunda amaçladığınız resmi ortaya çıkarmış olursunuz. 

Büyük boy sayılarla boyama setleri, kaliteli boyalarla yapılmalıdır. Aksi halde boyamada sorunlar meydana gelebilir. Canlı ve parlak bir resim elde edebilmek için kaliteli bir set almanız gerekir.

 

Büyük Boy Hobi Setleri İçerisinde Neler Var?

Büyük boy sayılarla boyama setleri içerisinde belli başlı ürünler vardır. Bu ürünler genel olarak şunlardır:

  • Fırça
  • Tuval
  • Akrilik boya
  • Amaçlanan resmin boyanmış kopyası
  • Kullanım kılavuzu

Bazı setlerin içerisinde askı aparatına da yer verilmektedir. Set içerisinde bulunan resim, tuvale gerilmiş bir şekilde sizlere gönderilmektedir.

 

Sayılarla Boyama Hobi Setleri Nasıl Kullanılır?

Büyük boy sayılarla boyama setlerinin kullanımı son derece kolaydır. Bu setleri nasıl kullanmanız gerektiği, set içerisinde yer alan kullanım kılavuzunda detaylı bir şekilde anlatılmaktadır. 

Kullanım kılavuzunu okumadan boyama yapmaya başlamamalısınız. Merak ettiğiniz her şeyin cevabını kılavuz içerisinde bulabilirsiniz. Set içerisinde yer alan resmin boyanmış kopyasına mutlaka göz atın. Boyama sonucunda nasıl bir resim elde edeceğinizi önceden görmeniz daha iyi sonuçlar elde etmenizi sağlar. 

Boyama yaparken sayıları doğru boyalarla eşleştirmeye dikkat edin. Boyama esnasında doğru fırça kullanımına da dikkat etmeniz gerekir. Alanın büyüklüğüne uygun olan fırçaları kullanın. Küçük alanlara büyük fırçaları kullanırsanız taşırma yapabilirsiniz. Bu nedenle fırça ile boyanan alan orantılı olmalıdır. 

Aynı numaraya ait tüm yerleri boyamanız gerekir. Böylece fırçada sık sık renk değişikliği yapmamış olursunuz. Renk değişikliği yaparken fırçanızı güzelce kurulamanız gerekir. Fırçanın katılaşmaması için işiniz bittikten sonra fırçayı mutlaka yıkayın.

 

Büyük Boy Sayılarla Boyama Setlerinin Fiyatı Ne Kadar?

Büyük boy sayılarla boyama setlerinin fiyatı, ürünün içeriğine göre değişiklik göstermektedir. Bu nedenle net bir fiyat söylemek doğru olmaz. Ancak bu setlerin fiyatları genel olarak 100 TL'den başlamaktadır. Ürünün içeriğine göre fiyat artışı görülmektedir.

Büyük boy sayılarla boyama setleri, hayatınıza farklı bir renk katar. Sanatla uğraşmayı seven bir kişiliğiniz varsa bu setler tam da size göre bir aktivitedir. Kolay bir şekilde boyama yaparak mükemmel resimler yapabilirsiniz. 

Ayrıca boyamanın kolay olması, boyama yaparken hata yapmamanızı sağlar. Bundan dolayı da boyama yaparken canınız hiç sıkılmaz. Çünkü nerede hangi rengi kullanacağınız size kullanım kılavuzunda gösterilmiştir.

 

Büyük Boy Sayılarla Boyama Setleriyle Hobi Kazanın

Kendinize eğlenceli bir hobi aradığınız da büyük boy sayılarla boyama setlerini rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Bu setler, hem el becerinizi hem de sanata olan bakış açınızı değiştirecektir. 

Boş vakitlerinizi değerlendirmek için oldukça harika bir aktivitedir. Ayrıca boyamayı bitirdiğinizde harika bir tablo elde etmiş olacaksınız. Bu tabloyu sevdiklerinize hediye edebilir ya da evinizin bir köşesinde sergileyebilirsiniz.

 

Büyük Boy Sayılarla Boyama Setleriyle Resim Yeteneği Kazanın

Büyük boy sayılarla boyama setleri, özellikle de boyama yeteneği kazanmanızı sağlar. Dikkat ve beceri gerektiren bu setler, resim yeteneğinizin gün yüzüne çıkmasına etki eder. 

Ayrıca stresli bir dönemdeyseniz de yine bu setleri kullanarak kafanızı dağıtabilirsiniz. El emeği olan bu tablolarınızı satışa da çıkarabilirsiniz.

 

Büyük Boy Sayılarla Boyama Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?

Büyük boy sayılarla boyama yapmanın bazı püf noktaları bulunmaktadır. 

Bu noktalar şunlardır:

  • Boyama işlemine ilk olarak büyük alanlardan başlamanız gerekir.
  • Bir numaranın boyanması tamamen bitmeden ikinci bir numaraya geçilmemelidir.
  • Hatalı bir boyama yapmamak için numaralara çok dikkat edilmelidir.
  • Büyük kısımlar büyük fırçalarla, küçük kısımlar ise küçük fırçalarla boyanmalıdır.
  • Fırçada boyaların birbirine karışmamasına dikkat edilmelidir. Bunun için renk değişikliği yaparken fırça temiz su ile güzelce yıkanmalıdır.
  • Eğer taşırma yapılırsa o bölgenin kuruması beklenmelidir.

Bu noktalara dikkat ettiğinizde mükemmel bir tablo elde etmiş olacaksınız.

 

Büyük Boy Sayılarla Boyama Setlerinin Faydaları

Büyük boy sayılarla boyama yapmanın çeşitli faydaları bulunmaktadır. Başta güzel bir aktivite olmasının yanı sıra değişik bir eğlence olarak da kabul edilebilir. Bunların dışında resim yeteneği, el becerisi ve dikkat gibi yetenekler kazanılmasına da katkı sağlamaktadır. 

Büyük boy sayılarla boyama setleri alarak kendinize farklı bir uğraş yaratabilirsiniz. Ayrıca bu setler sayesinde resim yapmanın aslında sanıldığı kadar zor olmadığını da öğrenmiş olursunuz.

 

Bir önceki yazımıza https://www.wombhobby.com/blog/icerik/sanat-terapisi-nedir linki üzerinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: sayılarla boyama
Ekim 13, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR