Soyut Tablolar ve Anlamları

soyut sayılarla boyama

Soyut tablolar, diğer geleneksel sanatlar gibi herhangi bir kurala bağlı kalınmadan yapılan sanat eserleridir. Soyut tablolar, yağlı soyut tablolar olarak yapıldığı gibi aynı zamanda farklı resim teknikleri kullanılarak da yapılıyor. Sanatsal çalışma olarak bilinen soyut tablolar genellikle resme dökülmeyen objeler daha çok yer alıyor. Karalama gibi görünen bu çalışmalar daha çok ünlü ressamlar tarafından ortaya çıkarılıyor.

 

Soyut Dışavurumculuk

Resimlerde çizilmek istenen nesnelerin bir sınır olmadan şekil ve renklerle resmedilmesine dışavurumculuk denir. Soyut dışavurumculuk yani soyut tablolar 2. Dünya savaşından ortaya çıkmıştır. Ekspresyonizm olarak da bilinen dışavurumculuk sanatçıların hayal dünyasının hiçbir kurala bağlı kalınmadan tuvale çizdiği soyut tablolardır. Ayrıca Wombhobby soyut sayılarla boyama ürünlerini de inceleyebilirsiniz. 

Soyut tablolar sanatçıların hayal dünyalarını, fikirlerini ve duygularını yansıtıyor. Soyut dışavurumculuğu akımın en önemli sanatçısı Vincent Van Gogh olarak biliniyor. Dışavurumculuk sanatını tam olarak anlamak için insanların iyi bir izlenimci olunması gerekir.

 

Soyut Tablo Stilleri Nelerdir?

Soyut tablolar veya soyut dışavurumculuk iki farklı şekilde sitilleri bulunuyor. Bunlardan ilki sert fırça darbeleri ve sıçratma ile yapılan aksiyon resim türü olarak yapılıyor. Diğeri ise ruhsal dinlemelere yönelik ve yarı saydam olan boyalarla yapılan renk alanı olan resim türleridir. Soyut tablolarda doğa taklidi reddedilerek yapılmaktadır. Bu tarz tablolar ressamların özgür fırça darbeleri ve boya püskürtmeleri özgürlüğü resmetmektedirler.

 

Sanatsal Tablolar ve Ressamlar

Sanatsal tablolar tüm insanlar tarafından oldukça beğenilerek tercih ediliyor. Özellikle evlerinde sanatsal bir dekor oluşturmak isteyenler bu tablolar önemli bir seçenek oluyor. Soyut tabloları ile ünlü olan ressamları şöyle sırlayabiliriz.

  • Vincent Van Gogh
  • Picasso
  • Frida Kahlo
  • Claude Monet

Dünya tarafından sevilen sanatsal yönleri ile öncülük etmiş önemli kişiler olarak biliniyor. Bu sanatçılara ait sanat tabloları çok yüksek rakamlardan alıcı buluyor.

 

Modern Soyut Tablolar

Soyut kanvas soyut tablolar derin anlamlar taşıyan önemli sanat tabloları arasında yer alıyor. En çok tercih edilen ve beğenilen soyut tabloları olan bu tablo çeşidi renkleriyle desenlerinin uyumu oldukça muhteşemdir. Özgür ruhu anlatan kanvas soyut tabloların en önemli sanatçıları ise Kandinsky ve Malevich’tir. Bu tür soyut çalışmalar figür olmadan resimler olarak da biliniyor. Özellikle insanların resmedilmesi yasak olan dönemlerde ortaya çıkmış ve günümüzde hala popülerliği bulunuyor.

 

Soyut Tablo Renkleri

Soyut tablolarında genelde bir nesne kullanılmamaktadır. Yağlı boya ile oluşturulan soyut tablolarda sanatçıların serbest ve sert vuruşlar önemli bir yer tutar. Bu vuruşlar ile anlamalar ortaya çıkıyor. Bu süreçte ortaya çıkan soyut tablolarda kullanılan renkler tamamen sanatçıya bağlı ve özgür davranılmaktadır. 

Sanatçılar herhangi bir renge bağlı kalınmadan istediği renkleri tablo üzerinde değerlendirebilir. Temelde gerçekliğin dışına çıkmak olduğu için insan benzeyen bir unsur siyah bile olabiliyor. 

Genel olarak soyut yağlı boyan yapan kişinin ruh hali tabloya yansıyor. Soyut tablolarda dünyadan bir gerçeğin bulunma zorunluluğu da bulunmuyor. Aynı zamanda bu özellik soyut tabloları diğer tablolardan ayırmaktadır. Soyut tablolarda yer alan temalar gerçek dünyada bulunmadığı için güzel bir görüntü oluşturmak ve kendisini yansıtan bir eser tercih etmek istiyorsa soyut tabloları tercih edebilir.

 

Dekoratif Açmalı Kullanılan Soyut Tabloların Avantajları

Soyut tablolar günümüzde kullanılan diğer tabloları göre birçok avantajı bulunuyor. Uygun maliyetlere sahip soyut tabloların tasarım yelpazesi oldukça geniştir. Sınırsız seçme imkanı olan soyut tablolardan beğendiğiniz görselleri ev ve işyerlerinde rahatlıkla kullanabilirsiniz. 

Soyut tablolar dekorasyon ürünleri arasında sanatsal yönü en kuvvetli tablolar olarak bilinmektedir. Soyut tablolar sanatsal yönde önemli bir derinlik sağlıyor. 

Sanatsal olarak insanlar üzerinde derin bir etki yaratarak insanları bambaşka diyarlara götürmektedir. Kullanıldıkları alanlarda kalite ve estetiği bir arada tutarak sanata olan bakış açılarını değiştiriyor. Klasik sanat yaklaşımlarından farklı olarak insanlara yorum yaptırarak herkesin his ve düşüncelerini farklı şekilde yansıtmalarını sağlıyor.

 

Soyut Tabloları, Diğer Yağlı Tablolardan Ayıran Özellikler

Soyut tabloları diğer yağlı boya tablolarından ayıran en önemli özelliği tek bir anlam barındırmıyor olmasıdır. Bir soyut tablo her insan aynı etki bırakmamaktadır. Soyut tabloları anlamak için ressam gözünden değil insanların kendi penceresinden bakması gerekir. 

Soyut tablolar ve soyut yağlı tablolar sadece bir insanın dünyasına hitap etmemektedir. Soyut yağlı boya herkesin dünyasında farklı yorumlanabilmektedir. Soyut tabloların verdiği mesaj farklı olduğu için bazen tabloya boş boş bakan insanlar da olabiliyor. Çünkü soyut tablolar derin anlamlar taşıdığı için bazılarına göre rastgele tuvale değdirilmiş çizgiler olarak görebiliyor. Gerçek sanatseverler ve düşünce açıklığına sahip kimseler hemen soyut tabloda verilen mesajı kolayca anlayabilir.

 

Soyut Tabloları Nerede Kullanılır?

Soyut tablolarının kullanım alanları oldukça geniş bir alan sahiptir. Gerçekleri yansıtmayan bu tablolar hemen hemen her alana uyum sağlıyor. İster işyerlerinizde koltuğun arkasında yer verirken isterseniz evinizde bulunan köşelerde kullanabilirsiniz. Bu tür durumlarda dışarıdan bakan insanların sizin ne kadar zevk sahibi olduğunuzu düşünmesini sağlayacaktır. 

Aynı zamanda kişiler bu tablolara bakarak işlerine daha fazla motive olmasına veya evde kendinizi daha rahat edebilirsiniz. Soyut tabloların bilinen en özelliği gerçek unsurlar taşıdığı için kullanıldığı her alana farklı anlamlar katıyor. Tabloya bakan kişiler kendilerine ait düşünce izleri bulabilir. Ayrıca insanlar sinirlendiği ve sıkıldığı zaman bu tablolara baktığında rahatlayabilirler.

 

Bir önceki yazımıza https://www.wombhobby.com/blog/icerik/secilen-sayilarla-boyama-seti-resmi-psikolojinizi-yansitir linki üzerinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: sayılarla boyama
Kasım 13, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR