Seçilen Sayılarla Boyama Seti Resmi Psikolojinizi Yansıtır

kurukafa sayılarla boyama

Kişilerin kendi seçimleri her konuda oldukça fazla önemlidir. Eğer kişiler seçimlerini kendileri gerçekleştirir ise daha özgüvenli ve daha güçlü hisseder. Yine renkler de kişilerin psikolojik yapılarını oldukça fazla yansıtır. 

Renk seçimine göre kişiler daha duygusal, daha sevecen ya da da daha üzgün olduklarını rahat bir şekilde belirtirler. Her zaman duyguları yansıtmak veya söylemek kolay olmayabilir. Bu gibi durumlarda da seçimler kişilerin ne düşündüğünü ne hissettiğini de rahat bir şekilde ifade ediyor ve ortaya sunuyor.

 

Boyama Nedir?

Boyama oldukça kolay gerçekleştirilen bir aktivitedir. Boyama ile kişiler kendilerini rahat bir şekilde ifade edebilir. Yapılan tercihler genel olarak kişilerin içerisinde hissettikleri duygular ve düşündükleri düşünceler ile oldukça fazla ilgilidir. Örnek olarak kişiler o gün kötü hissediyor ise daha koyu renkleri seçebilir. 

Bunun gibi daha bir çok renk vardır. Seçilen renklerden sonra noya kalemleri devreye girer. Daha sonra da renklendirme işi açığa çıkar. Kişiler renklendirme işlemi ile içerisindeki duyguları, hüzünleri açığa çıkardıkları için rahatlarlar. Rahatladıkça da daha fazla boyama istekleri gelişir.

 

Seçilen Sayılarla Boyama Nedir Ve Psikolojiye Etkisi Nasıldır?

Sayılar ile boyama kişileri oldukça fazla eğlendiren bir aktivitedir. Büyük tablolar üzerinde çeşitli resimler vardır. Bu resimlerin her bir bölümünde ya da aynı renk olması gereken bölümlerde sayılar yazılıdır. Bu yazılı olan sayılar tuvalın büyüklüğüne ya da renk fazlalığına göre değişim gösterir. 

Eğer tablo büyük ise ya da renk sayısı fazla ise sayılar da o kadar fazla olur. Aynı zamanda renkler az olduğu zaman da sayılar az olur. Bu sayılar sayesinde hangi bölümün hangi renk ile boyanması gerektiği rahat bir şekilde bulunur. Daha sonra da boya kalemleri ile boyama yapılıp bitirilebilir. 

Sonuçta oldukça hoş bir görüntü ortaya çıkar. Renklerin uyumu da tablo bittiğinde göz önünden kaçmaz. Bunların dışında boyama yapmanın kişinin psikolojisine oldukça fazla faydalı bir etkisi vardır. Kişilerin bu boyama sayesinde bazı durumları anlamalarına yardımcı olur. 

Öncelikli olarak şu anlam ortaya çıkabilir; eğer tek kişi olunur ise bir anlam ifade etmeyebilir ama yardımlar alınır ve bu yardımlar ile bir bütün olunur ise daha güçlü bir tablo ortaya çıkarabilir. Yani seçilen sayılar ile tablo setleri kişilere tek olmak yerine yardım alınarak daha güzel işler yapılabileceğini anlatmaya çalışır.

 

Seçilen Sayılar İle Boyama Setlerinin Kişilerin Psikolojisine Faydası Nelerdir?

Kişilere oldukça fazla bir şekilde faydası bulunan boyama setlerinin bir diğer hoş tarafı da eğlenceli olmalarıdır. Daha sakin aktivitelerden hoşlanan kişiler bu tür boyama setleri ile uğraşır iken oldukça fazla güzel vakit geçirirler. 

Aynı zamanda sayılar ile boyama setleri uygulanır iken el becerisi de oldukça fazla gelişir. Bunun sebebi sayılar ile boyanan alanların küçük olmasıdır. Bu sayede daha ince motor becerileri ve el işçiliği de gelişir. Aynı zamanda kişilerin psikolojisine de faydası oldukça fazla bir şekilde bulunum gösterir. 

Kişiler bu setleri yapar iken be bitirdikten sonra bir görevi başarmış gibi güzel bir his içerisine girerler. Bu his oldukça doğal bir histir. Herkesin hissetmesi gereken oldukça olağan ve kişiye oldukça hoş hissettiren bir histir. Her duygu gibi bu durum da olağan bir durumdur. Kişilere oldukça fazla faydası bulunan sayılar ile boyama setlerinin fiyatları da oldukça uygundur.

 

Seçilen Sayılar İle Boyama Setinin Fiyatları Neye Göre Değişir?

Seçilen sayılar ile boyama setinin içerisinde genel olarak az parça bulunur. İçerisinde tuval, boya, boya fırçası ya da boya kalemleri bulunum gösterir. Bundan dolayı da fiyatı çok fazla yüksek değildir. 

Aynı zamanda tuvalın boyutuna ya da renklerin fazlalığına göre fiyat da değişim gösterir. Tuval büyük ise yani boyanacak resim büyük ise fiyat da aynı oranda artış gösterir. Aynı zamanda tuval ya da boyanacak resim küçük ise fiyat da aynı oranda azalacaktır. Aynı zamanda eğer sayılarla boyama setinin boya kalemleri ya da boyaları ne kadar fazla çeşitli olur ise fiyat da artar. Az olduğu zaman da aynı oranda azalım gösterir.

 

Seçilen Sayılar İle Boyama Setinin Boyutları Nasıl Olur?

Genel olarak net bir boyuta sahip değildir. Bu durum biraz da kişilerin isteğine göre değişim gösterir. Kişiler boyadıkları tabloları duvara asmak, ya da odalarının bir köşesinde sergilemek isteyebilir. Bu durumlarda da odalarının renklerine uymasına ya da boyutun büyük olup olmamasına bakarlar. Odaları küçük ise daha küçük tuvaller, büyük ise daha büyük boyutlarda tuvaller isteyeceklerdir. Yani genel olarak kişilerin kendi istek ve arzularına göre değişim gösterir.

 

Bir önceki yazımıza https://www.wombhobby.com/blog/icerik/ucuncu-mevki-vagon-tablosu linki üzerinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: sayılarla boyama
Kasım 09, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR