Dünyanın En Pahalı 10 Tablosu

sayılarla ünlü eserler seti

Tablo, bir mekanın dekorasyonunu tamamlayan önemli bir unsur olarak görülür. Bu nedenle hemen hemen her mekanda tabloya rast gelmek doğaldır. Ancak bazı tablolar vardır ki bunlara sahip olmak hiç kolay değildir. Çünkü bu tabloların fiyatları neredeyse dudak uçuklatacak kadar fazladır. 

Bu tablolar özel bir sanat eseri olduklarından dolayı dünyada eşi benzerleri de bulunmamaktadır. Ayrıca bu tablolara sahip olmak için oldukça yüklü bir para ödemek gerekir. Peki dünyanın en pahalı tabloları hangileridir? Bu tabloların hangileri Wombhobby olarak aşağıda sizlere sunduk;

 

Salvator Mundi

Salvator Mundi, dünyanın en pahalı 10 tablosu arasında ilk sırada yer alır. Değeri 450.3 milyon dolardır. Leonardo da Vinci'ye ait olan bu tablo 1500'lü yıllarda yapılmıştır. Eser Leonardo da Vinci'ye ait olarak kabul edilse de bu konuda ihtilaflar yaşanmaktadır. 

Bazı kesim, bu eserin Leonardo da Vinci'nin öğrencisine ait olduğunu savunmaktadır. Özenli bir şekilde korunan tablo, tüm bu ihtilaflara rağmen değerinden bir şey kaybetmemiştir. Tabloda İsa peygamberi temsil eden bir insan figürü bulunmaktadır.

 

Interchange

300 milyon dolar değerindeki bu tablo, Willem de Kooning eseridir. 1955 yılının eseri olarak bilinen bu yapıt, dünyanın en pahalı 10 tablosu arasında yerini aldı. Eserin ressamı Willem de Kooning, Amerika ve Hollanda asıllıdır. Eser, Eylül 2015'te Kenneth Griffin tarafından satın alınmıştır. Tablo günümüzde güzel sanatlar müzesinde sergilenmektedir. Bu müze Chicago'da bulunmaktadır.

 

The Card Players

250-300 milyon dolarlık bir değere sahip olan tablo, dünyanın en pahalı tabloları arasındadır. Tablo, 2011 yılına gelindiğinde Katar Kraliyet Ailesi’ne satılmıştır. Tablo hakkında net bir fiyat aralığı bulunmamaktadır. Seri şeklinde yapılan bu tablonun 4 çeşidi daha bulunmaktadır. 

Bu çeşitlerinin her biri farklı yerlerde sergilenmektedir. Tabloyu yapan ressamın adı ise Paul Cezanne'dir. Kart Oyuncuları ismi ile de tanınan bu tablo 1890 yılında yapılmıştır.

 

Nafea Faa Ipoipo

Bu tablonun değeri 210 milyon dolardır. Ünlü ressam Paul Gauguin tarafından yapılmış bir eserdir. Tahiti'ye yapmış olduğu bir seyahat sırasında bu tabloyu yapan ressam, adada yaşayan kadınlardan esinlenmiştir. Tabloda resmedilen kadınlar, adadın yerli halkı olarak bilinmektedir. Tablonun satılması için yapılan müzayede tam iki sene sürmüştür. 

İki senenin sonunda 210 milyon dolarlık bir satış gerçekleşmiştir. Bu satıştan evvel dünyanın en pahalı tablosu unvanına sahip olan Nafea Faa Ipoipo, ''Ne zaman evleneceksin'' şeklinde tercüme edilmiştir. Son derece ilginç bir tablo olarak kabul edilen Nafea Faa Ipoipo, 1892 yılında yapılmıştır.

 

Number 17A

216 milyon dolarlık bir değere sahip olan Number 17A, Amerikalı olan Jackson Pollock tarafından yapılmıştır. 1948'de yapılan bu eser, dönemine damgasını vurmuştur. Jackson Pollock, 20. yüzyılın en popüler ressamları arasında yer almaktadır. 

Tablonun çok fazla ilginç olması ise ona gösterilen rağbetin iki katına çıkmasını sağlamıştır. Kenneth Griffin ise tabloyu satın alan isimdir. Jackson Pollock'un tarzı, Willem de Kooning'e benzetilmektedir.

 

Wasserschlangen II

201.7 milyon dolarlık bir değeri olan bu tablo, ''Su Yılanları II'' olarak bilinmektedir. Gustav Klimt eseri olan Wasserschlangen II, 1907 yılında yapılmıştır. Bu tablo ressamın daha önce yapmış olduğu ''Su Yılanları I'' adlı tablonun bir devamı olarak kabul edilmektedir. Bu tablosu dışında ressamın daha farklı eserleri de bulunmaktadır. Resimlerinde daha çok kadın bedenini konu edinmektedir. 

Tablonun yapımını tamamlayan ressam sürekli olarak seyahat etmiştir. Bu seyahat esnasında da tablo, oradan oraya sürüklenmek zorunda kalmıştır. 2015 yılına gelindiğinde ise ismi belli olmayan bir kişi tarafından satın alınmıştır. Özel koleksiyon olarak kullanıldığı hakkında söylentiler bulunmaktadır.

 

No. 6 (Violet, Green And Red)

Değeri 201 milyon dolar olan No.6 oldukça sıra dışı bir tablodur. Birçok insanın zevkine hitap etmeyen bir tablo olarak kabul edilmektedir. Ancak bu durum onun değerinden hiçbir şey eksiltmemiştir. Mark Rothko tarafından yapılmıştır. Eser, daha çok çağdaş bir tablo olarak görülmektedir. 

Bundan dolayı çağdaş sanata bir örnek olarak kabul edilmektedir. 1951 yılında yapılan bu eser, Rus bir iş adamı olan Dmitry Rybolovlev tarafından satın alınmıştır. Ancak satın alma süreci oldukça çalkantılı geçmiştir. Eserin satıcı ile Dmitry Rybolovlev arasında uzun bir süre anlaşmazlık yaşanmıştır. Hatta bu anlaşmazlık mahkemeye kadar taşınmıştır.

 

Pendant Portraits Of Maerten Soolmans And Oopjen Coppit

194 milyon dolarlık bir değere sahip olan tablo Rembrandt eseridir. Louvre ve Rijksmuseum adlı iki kişi 2015 yılında bu tabloyu satın almışlardır. Ortak bir şekilde alınan tablo müzelerde sergilenmiştir. 

İki ayrı resmin birleşmesi şeklinde görülen tablo, bu sebepten dolayı daha fazla ilgi çekmektedir. Hatta bazı sanat uzmanları bu iki tablonun kesinlikle ayrılmaması gerektiği görüşündedirler.

 

Les Femmes d’Alger

193.5 milyon değerinde bir tablodur. Dünyanın en pahalı tabloları arasında yerini korumaktadır. Pablo Picasso'nun eseridir. Bir zamanlar oldukça yüksek bir maliyete satılan tablolar arasında yer almaktaydı. 15 tabloluk bir seri içerisinde yer alan eserdir. Eserin satışı ise 2015 yılında gerçekleşmiştir.

 

Nu Couché

170.4 milyon değerindeki Nu couché, Amedeo Modigliani'ya aittir. Eserin satılması ise 2015'te yapılmıştır. Resim 1917 yılında halka gösterilmiştir. Bu eser dışında oldukça fazla maliyete sahip olan başka eserler de bulunmaktadır. Bu eserlerden bazıları ise şunlardır:

  • Gustav Klimt
  • Roy Liechtenstein

Gibi eserler de yine yüksek maliyete satılan eserler arasında bulunmaktadır.

 

Bir önceki yazımıza https://www.wombhobby.com/blog/icerik/bedensel-ve-ruhsal-gelisimin-en-renkli-sirri-resim-yapmak linki üzerinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: sayılarla boyama
Ekim 25, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR